Frozen cheesecake

Frozen cheesecake är inte bara golvande gott och en väldigt festligt lyxig godsak, den går även fint att förbereda flera dagar innan kalaset då den ska stå i frysen till dess att den ska avnjutas.
Vi har toppat skapelsen med körsbär, hallon och blåbär men du kan givetvis använda vilka bär du vill!

Portioner12 Serveringar
 75 g Smör
 15 st Digestivekex
 3 st Stora ägg
 2 dl Vispgrädde
 2 dl Socker (kan minsks till 1,5 dl för en mindre söt fyllning)
 400 g Färskost av Philadelphia-typ
 1 tsk Vaniljsocker
 Valfria bär att toppa med
1

Krossa kexen så att de blir till små smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter

2

Separera äggens vitor och gulor från varandra. Vispa sedan äggulor, socker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Rör därefter ner färskosten. Ta en näve av bären om mosa lätt och rör ner i smeten.

3

Vispa grädden så att den tjocknar men den ska fortfarande vara rätt lös i konsistensen. Vispa äggvitorna till skum. Vänd ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskost-smeten. Häll smeten i formen. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar som minst.

4

Förvara cheesecaken i frysen. Ta fram den ca 15 minuter innan den ska avnjutas och dekorera med valfria bär.
Vill du att bären ska få en lite fint frostad yta, se till att de är lätt fuktade och sätt in tårtan i frysen igen med bären på, en timma innan servering.

 

Ingredients

 75 g Smör
 15 st Digestivekex
 3 st Stora ägg
 2 dl Vispgrädde
 2 dl Socker (kan minsks till 1,5 dl för en mindre söt fyllning)
 400 g Färskost av Philadelphia-typ
 1 tsk Vaniljsocker
 Valfria bär att toppa med

Directions

1

Krossa kexen så att de blir till små smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter

2

Separera äggens vitor och gulor från varandra. Vispa sedan äggulor, socker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Rör därefter ner färskosten. Ta en näve av bären om mosa lätt och rör ner i smeten.

3

Vispa grädden så att den tjocknar men den ska fortfarande vara rätt lös i konsistensen. Vispa äggvitorna till skum. Vänd ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskost-smeten. Häll smeten i formen. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar som minst.

4

Förvara cheesecaken i frysen. Ta fram den ca 15 minuter innan den ska avnjutas och dekorera med valfria bär.
Vill du att bären ska få en lite fint frostad yta, se till att de är lätt fuktade och sätt in tårtan i frysen igen med bären på, en timma innan servering.

Frozen cheesecake

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.