Havregynsgröt

Havregrynsgröt är en riktigt bra frukost! Den består av 100% fullkorn, vilket är en känd kolesterolsänkare, och havre innehåller även massa av fibrer som är bra för din mage. Men havregrynsgröt är inte bara nyttigt, utan gott också! Här delar vi med oss av ett recept på en riktigt krämig gröt, och tricket för att få den så där len och krämig ligger i att röra runt i gröten länge.

Portioner1 Servering
Ingredienser:
 2 dl vatten
 1 dl havregryn
 1 nypa salt
 Valfri topping
Gör så här:
1

Lägg havregrynen och mjölken/vattnet i en stor kastrull på medelhög värme.

2

Tillsätt en liten nypa havssalt och rör om med en träslev.

3

Låt sjuda i ca. 5 minuter och rör om så ofta du kan för att få till en krämig gröt – om du gillar en lite rinnigare grön kan du tillsätta en skvätt mer mjölk eller vatten tills du har den konsistens du vill ha!

4

Pimpa upp din gröt med dina favoritsmaker så som förslagsvis färsk frukt, nötter, frön, honung, jordnötssmör eller varför inte ringla på lite sirap och toppa med krispiga äppelklyftor?

 

Ingredients

Ingredienser:
 2 dl vatten
 1 dl havregryn
 1 nypa salt
 Valfri topping

Directions

Gör så här:
1

Lägg havregrynen och mjölken/vattnet i en stor kastrull på medelhög värme.

2

Tillsätt en liten nypa havssalt och rör om med en träslev.

3

Låt sjuda i ca. 5 minuter och rör om så ofta du kan för att få till en krämig gröt – om du gillar en lite rinnigare grön kan du tillsätta en skvätt mer mjölk eller vatten tills du har den konsistens du vill ha!

4

Pimpa upp din gröt med dina favoritsmaker så som förslagsvis färsk frukt, nötter, frön, honung, jordnötssmör eller varför inte ringla på lite sirap och toppa med krispiga äppelklyftor?

Havregynsgröt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.