Quesadillas

Härlig fingerfood med tortillabröd, grönsaker och ost som bas. I receptet nedan använder vi kyckling. Men den här plockmaten är enkel att variera genom att använda olika sorters fyllningar. Receptet nedan är lagom för 6 personer, förutsatt att det finns andra smårätter på bordet.

Portioner6 Serveringar
 3 st kycklingbröstfiléer
 1 st mozarellaost
 150 g riven ost med karaktär (tex prästost)
 6 st tortillabröd i mediumstorlek
 1 st paprika, röd eller grön
 1 st gul lök
 3 msk majskorn
 Salt och peppar
 Om du vill: färska örter att garnera med
1

Tärna kycklingen och fräs bitarna i en stekpanna i olja tills de är genomstekta.

2

Hacka löken och tärna paprikan smått.

3

Fräs i löken i olja i stekpanna – ta en ny panna eller diska den du använde till kycklingen.
När löken fått färg, tillsätt även paprikan. Fräs i två minuter.

4

Tillsätt kycklingen. Salta och peppra.

5

Fördela på 3 av tortillabröden. Smula över mozarellaosten och den rivna osten. Fördela majsen.

6

Lägg på de tre återstående bröden som lock. Tryck ihop försiktigt.

7

Hetta upp en stekpanna och stek i olja på båda sidor, cirka 2 minuter på vardera.

8

Skär upp i tårtbitar, garnera med lite färska örter och servera ihop med tomatsalsa och créme fraiche.

 

Ingredients

 3 st kycklingbröstfiléer
 1 st mozarellaost
 150 g riven ost med karaktär (tex prästost)
 6 st tortillabröd i mediumstorlek
 1 st paprika, röd eller grön
 1 st gul lök
 3 msk majskorn
 Salt och peppar
 Om du vill: färska örter att garnera med

Directions

1

Tärna kycklingen och fräs bitarna i en stekpanna i olja tills de är genomstekta.

2

Hacka löken och tärna paprikan smått.

3

Fräs i löken i olja i stekpanna – ta en ny panna eller diska den du använde till kycklingen.
När löken fått färg, tillsätt även paprikan. Fräs i två minuter.

4

Tillsätt kycklingen. Salta och peppra.

5

Fördela på 3 av tortillabröden. Smula över mozarellaosten och den rivna osten. Fördela majsen.

6

Lägg på de tre återstående bröden som lock. Tryck ihop försiktigt.

7

Hetta upp en stekpanna och stek i olja på båda sidor, cirka 2 minuter på vardera.

8

Skär upp i tårtbitar, garnera med lite färska örter och servera ihop med tomatsalsa och créme fraiche.

Quesadillas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.