5 lyxiga hotell i Provence

5 lyxiga hotell i Provence

Nu kan våra drömmar om Provence äntligen bli till verklighet och vi får resa igen! Vi har listat fem riktigt mysiga, och lyxiga, hotell i Provence som man måste besöka någon gång.

Skärmavbild-2021-11-03-kl.-15.21.13

Bo på en vingård: Massif des Maures

Vill du verkligen åt det riktigt franska så har du hittat rätt! Detta boutiquehotell ligger i hjärtat av 46 hektar vinstockar där du kan njuta av Provence på ett underbart och unikt sätt. Hotellets stil är avslappnad urban och inredningen är typisk sydfransk, uppblandad med moderna och stilrena material. Här kan du ta ett glas eller läsa en bok vid poolen eller avnjuta ett glas rosé på restaurangens stora rooftop. Där kan du även testa husets egna viner och äta god mat underbar miljö med vacker utsikt. Så långt ögat kan se sträcker sig nämligen tallar och vinstockar. 

https://www.ultimateprovence.com/en/

Ladda batterierna i Saint-Tropez: Lily of the Valley

Precis utanför Saint Tropez hittar ni detta resort,  designat av Philippe Starck som inspirerades av antikens trädgårdar, de provençalska klosterna och drömmen om Medelhavet! Hit åker du för att komma bort och ladda dina batterier. På Lilly of the Valley är naturen i fokus och den täcker taken på de 44 rummen och sviterna med sprudlande vegetation. Detta går också igen i maten där en av  restaurangerna är tillägnad vegetarianer / veganer. Detta är verkligen ett paradis av lugn och ro där du kan njuta av en enorm wellness avdelning dedikerad till sport, fitness och hälsa. 

https://www.lilyofthevalley.com

1600-tals och franska trädgårdar: Château de La Gaude

Längtar du efter lyx och historia? Ja då ska du bo på detta 5-stjärniga hotell från 1600-talet. Nära Aix-en-Provence ligger Château La Gaude mellan franska trädgårdar och vingårdar. Här får du checka in i stilrena och vackra sviter inspirerad av konst och fransk anda. Här kommer du bland annat kunna njuta av middag på en Michelin gourmetrestaurang, lunch på ett elegant brasserie, dryck på en romantisk cocktailbar och få uppleva en exceptionell vinkällare. Du kan också avsluta dagen med en avslappnande behandling på spaet! 

https://chateaudelagaude.com

Två franska villor i hjärtat av Alpillerna 

Reser du med familjen, eller kanske med ett större kompisgäng? Här har du två otroligt vackra franska villor att längta efter. Villorna är omringade av vackra olivträd, franska trädgårdar och mycket mer. La Bastide de Fléchon ligger mitt i 2,5 tunnland trädgårdar och har nyligen blivit renoverad av en arkitektduo med riktigt bra och lyxig smak. Ett provençalskt drömhus med Baux-de-Provence kalksten och mörka ekgolv. Fasaden är från 1700-talet och gör sig magiskt fin i sin omgivning. Detta är perfekt för en familjesemester, där du har fem sovrum och hotellservice. För större grupper är Mas de Chabran med 8 sovrum ett bra val! Även detta har renoverats av samma arkitektduo. Här ligger villan omringad av en enorm park på 8 tunnland med bassänger, en fontän, pergola och stor uppvärmd pool vid foten av olivträden – du har till och med ett spa med bastu!

https://bastidedeflechon.com/en/

https://masdechabran.com/en/

Bo med utsikt: Lodges Sainte-Victoire

Vill du resa i konstens anda är detta något för dig! Château de Vauvenargues var nämligen Picassos sista hem! Om du är väljer ett rum med balkong har du även utsikt över bergen som Cézanne älskade att avbilda. Högt över horisonten ligger berget Sainte-Victoire och på  ena sidan, med utsikt över horisonten, befinner sig Château de Vauvenargues. Här kan du njuta av havsutsikt, gröna vackra vyer, bada i den vackra poolen eller dricka vin och äta gott på panoramaterrassen i restaurangen. 

https://www.leslodgessaintevictoire.com/en/