Smultronställen på Österlen

Smultronställen på Österlen 

I och med pandemin har allt fler upptäckt det Sverige har att erbjuda och vi har börjat hemestra mer och mer. Österlen har blivit väldigt populärt, och det är inte konstigt med tanke på det breda utbudet av restauranger, stränder, loppisar och caféer. Listan kan göras lång och här nedan har vi listat några av våra absoluta måsten att besöka på Österlen.

stories-WKZ7OQiHnlw-unsplash-min

Kåseberga och Ales stenar 

Fisk och kultur! Kåseberga är en småort i Ystad, beläget vackert vid havet. I hamnen här kan du äta Österlens godaste fisk och skaldjur. Antigen handlar du med dig hem från fiskeboden eller så äter du nyfångad fisk på papptallrik från Kåseberga Fisk och njuter av utsikten. Här är det avskalat och opretentiöst. Efter lunchen kan du ta dig upp till Ales stenar, en vacker fornlämning av typen skeppssättning. Absolut värt ett besök!

Örum 119

Örum 119 är ett litet gårdshotell med magiskt fin trädgård, som serverar surdegspizza och somrig fika av högsta kvalitet! Hit åker du för att äta lunch, middag, fika och inspireras av omgivningen. Du kan sitta både ute i deras trädgård, ute i deras fina växthus eller inne i det fina huset. Åk hit och njut av maten och omgivningen.

https://orum119.se/

Pastafabriken

Vem älskar inte pasta? När du är på Österlen så är Pastafabriken ett absolut måste. Här finns en litet deli och butik där du kan handla färsk och torkad pasta som producerats på plats, ost och chark från Skåne och Italien och även andra råvaror! Förutom detta finns det även en restaurang, vilket är den största anledningen till att besöka Pastafabriken. Se bara till att boka bord i god tid då detta är ett riktigt populärt place! 

Psst…Sommaren 2021 kommer Pastafabriken också öppna ett litet hotell. Läs mer på deras hemsida. https://www.pastafabriken.com/

Söderberg & Sara – Ystad

Ystad är ett måste om du är på Österlen, och Stenugnsbageriet Söderberg & Sara är också ett måste för er som är fika älskare! Här hittar du ett bra utbud på välbakat bröd, bullar och mycket annat. Ett fint hantverk och bra råvaror är det som genomsyrar detta trevliga ställe! Ta en kaffe i solen och njut av en nybakad Pastel de nata. 

https://soderbergsara.se/

Talldungen 

Om du vill lyxa till det och bo mysigt på Österlen så ska du boka boende på Talldungens gårdshotell i Brösarp! Detta är ett riktigt gulligt litet hotell mitt bland bokskogar och Havängs stränder. Hotellet har en tillhörande restaurang med rustik mat och bra utbud på vin. Här finns 18 rum och ett mikrobageri där du hittar allt möjligt gott.

https://www.talldungen.se/sv