5 grymma pizzahak

5 grymma pizzahak

Idag har vi ett riktigt bra utbud på pizza i Stockholm och det finns också en bra blandning av olika sorters pizzahak. Här har vi listat våra favoriter med både restauranger med typiskt italiensk touch, och även ställen med annan take på pizza!

Margherita

800 grader

800 grader är ett litet pizzahak på Sigtunagatan 17 i Vasastan! Här är det hantverk, bra råvaror och kärlek till pizza som styr skutan. Stället drivs av pizzanördar som älskar det de gör, och det märks. 800 grader är ett litet ställe som, alltid är full med folk. Det finns oftast bara har 5 pizzor på menyn, men det är också 5 riktigt bra pizzor. Idag har de också öppnat upp ett slice-ställe på söder där du kan pipa in för, ja en slice! 

https://800grader.se/

Meno Male 

Här käkar du äkta napolitansk pizza på riktigt italienskt vis! Italienska råvaror, riktigt god deg och en riktigt fin pizzaugn som ger pizzorna vackra fläckiga kanter. Meno Male finns på flera ställen runt om i Stockholm och har snabbt blivit mångas favorit. Hit går du gärna med familjen eller ett gäng vänner för att få en livlig och god middag bestående av otrolig pizza och rödvin i låga vattenglas. Här går det även att få alla pizzor glutenfria.

http://www.menomale.se/

Deglabbet

Man kan inte annat än att älska detta nyöppnade hipstriga pizzahak! Ett livligt ställe där du känner dig välkommen. Ett perfekt AW-ställe där du hittar både vego, vegansk och dessertpizza – det gillar vi! Detta är ett litet ställe som har öppet ons-sön, så kom i tid och knip en plats för kvällens häng. 

https://www.deglabbet.se/

450 Gradi

Ute på Lidingö hittar ni denna pärla! Här njuter du av pizza på napolitanskt vis med alla rätt. Degen är gjord på Tipo 00-mjöl och tomaterna är av typen San Marzano som växer i Neapel.  Som namnet avslöjar bakas pizzorna på den perfekta temperaturen, 450 grader och pizzorna blir klara på bara cirka 90 sekunder. Detta är absolut värt en omväg till Lidingö

https://www.450gradi.se/

Omnipollos Hatt

Omnipollo är kanske mest kända för sin spännande ölmeny där du hittar både körsbärsöl och pecan pannkaksöl. Men på Omnipollos hatt som ligger i anslutning till Mosebacke, hittar du även riktigt bra pizza. En av våra favoriter är deras pizza med kimchi och lufttorkad oxinnanlår.  

http://www.omnipolloshatt.com/