Kan man servera bubbel till mat?

Kan man servera bubbel till mat?

 

Många förknippar mousserande vin som något man skålar i eller dricker som sällskapsdryck. Men det är mycket mer än så! Faktum är att mousserande vin passar utmärkt att kombinera till mat, just på grund sina bubblor. Bubblorna upplevs som en konsistens och framhäver grundsmaker och lyfter fram matens aromer och fräschar upp.

Image 19-min

Torrt mousserande vin passar till syrlig mat och rätter av fisk, skaldjur eller härligt småplock! Rätter med mycket friskhet och sälta. Om ditt vin har en liten sötma i sig kan du också experimentera och laga fisk och skaldjursrätter från det asiatiska köket med lite hetta i!

Sött mousserande vin går riktigt bra ihop med sött och kallt. Här kan du servera lätta och friska desserter med tex färska bär i eller jobba med syrliga tropiska frukter som passionsfrukt. En frisk och fruktig sorbet är ett perfekt exempel på en bra dessert som går ihop med ett sött mousserande vin. 

Fylligt mousserande vin går bra ihop med väldigt smakrik mat. Om du vill slå på stort och servera champagne till en maträtt så ska du jobba med smakrika och eleganta rätter som gratinerad hummer!