Ett Perfect bubbel för alla sommarens fester!

Ett Perfect bubbel för alla sommarens fester! 

Nu duggar firandena tätt. Långhelgerna står på kö. Det vankas nationaldag, avslutningar, mingel, bjudningar och midsommar.

Bubbles_LowRes

Vin och Annat tipsar om ett bubbel som passar till i princip allt – Perfect Day Bubbles. Såklart ger vi dig även recepten på några passande tilltugg till!

Picknick på tu man hand, tjejmiddag, avslutning, nationaldagsfirande och midsommar. Och därpå följer semester och ledighet – umgänge med våra nära och kära, buffémingel och förlorad tid som behöver tas igen. Nu är det hög tid för bubbel! Men hur hitta ett mousserande för såväl alla tillfällen som smaklökar och som dessutom passar fint både med något att äta som att njuta i ensam majestät?

Svaret finns i namnet – Perfect Day Bubbles. Ett mousserande som gör tillfället och dagen du ska fira fulländad. Vad det handlar om är en spumante från Italien. Spumante betyder just mousserande på italienska och är alltså samlingsnamnet för mousserande viner härifrån.

Perfect day Bubbles är torrt, utan att upplevas kruttorrt. För vinet har samtidigt en förförisk fruktighet och en syra man blir glad av utan att tungan rullar ihop. Ett balanserat bubbel, helt enkelt! Smaken är ungdomlig och fruktig med inslag av gråpäron, honungsmelon och citrus. Att vinet är balanserat, precis lagom fruktigt, och varken för torrt eller för sött, har visat sig att det är lätt för alla smaklöks-läger att tycka om: Perfect Day Bubbles har helt enkelt något för alla.

Nyss nämnda fruktighet gör även att det inte kräver något att stoppa i munnen till, utan passar perfekt att skåla in sommaren i, som det är. Men förstås finns en rad rätter och tilltugg som gör sig fint i det här bubblets sällskap; frukter och bär som melon, vindruvor och jordgubbar, tilltugg med skaldjur som till exempel krustader med skagenröra, smörgåstårta och ostar. Listan kan göras lång. För med rätt mousserande vin blir det mesta perfect!

Perfect Day Bubbles, 89 kr, 72809.

Ett perfect mousserande för alla tillfällen! Finns i hyllan hos de allra flesta Systembolag. Finns det inte just i din butik går det superenkelt att beställa.

Två tilltugg som fixar festen!
Varsågod, ett par lättlagade och lyxiga tilltugg som gör sommarens alla högtider till en riktig fest!

1. Bruchetta med kallrökt lax

Gör såhär: Skär en surdegsbaguette i centimetertjocka skivor. Bred på ett lager färskost. Skär en halv gurka på längden med osthyvel, så att det blir tunna avlånga skivor. Toppa bruschettan med en gurkskiva, kallräkt lax och garnera med smörgpskrasse. Servera med klyftor av citron.

2. Västerbottenchips

Gör såhär: Riv Västerbottenost grovt, 250 gram är lagom för fyra personer.

Lägg ut i små högar (cirka en halv näve ost per hög) på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter, eller tills osten smält helt och blivit gyllene i kanterna. Ta ut plåten och låt svalna. Om osten flutit ihop på plåten (kan lätt bli så om man lägger högarna nära varandra) är det superenkelt att bryta upp i lagom chipsbitar.

Servera och njut!