Test! Vilken rosévinstyp är du?

Test! Vilken rosévinstyp är du?  

Rosévin som rosévin, eller? Inte då! Gör Vin & Annats rosévinstest och se vilken typ av rosé som lämpar sig bäst för just dig!

Precis som med vita, röda och mousserande viner så har även roséviner olika typer av karaktär och lämpa sig för olika typer smaklökar, sällskap och tillfällen. Ta reda på vilken rosévins typ du är!

Vad äter du helst till ditt rosévin?

 1. En fulladdad skaldjursplateau med extra allt!
 2. En somrig sallad toppad med chevre och jordgubbar.
 3. Dricker de helst som det är, kanske med några salta snacks vid sidan av. Det räcker fint!

I vilket sällskap avnjuter du helst ett glas rosé?

 1. Med kompisarna från seglingssällskapet eller golfklubben.
 2. Tillsammans mina bästa vänner då vi får lyckas få in en barnfri kväll i livspusslet.
 3. Med kompisgänget på invigningen av bästisens balkong i nya lägenheten, eller ute i en park med en schysst picknick, om vi är för många för att rymmas allihopa på balkongen.

Vilken typ av tillfälle associerar du till rosévin?

 1. En romantiskt kväll, bara vi två. Solnedgång och läckra ostar till för att fira vår årsdag.
 2. Midsommar! En härlig dag med nära och kära då vi avnjuter en dignande sommarbuffé till lunch utomhus och under städade former.
 3. Sommarpartaj! Helst på kompisens pappas båt som vi lånat.

Vilken typ av vin är din favorit näst efter rosé?

 1. Champagne, såklart!
 2. Ett lagom fylligt och fruktigt rött vin, utan alltför mycket inslag av ek.
 3. Vitt eller bubbel! Och absolut inte för syrligt eller stramt.

Om du skulle namnge ett rosévin med ett av följande namn – vilket skulle du välja?

 1. Chateau Monsieur
 2. Francois Femme
 3. Satisfied Saturday

Flest 1: Elegans framförallt!

Du är en riktig livsnjutare som gärna lägger på några tior extra för att få den där fulländade smakupplevelsen – eller likväl för att kunna imponera lite extra på någon annan. Du svänger dig vant med uttryck som terroir och chambre separee och spenderar helst din (minimalt med) lediga tid på yachten, golfbanan eller hemma på godset. Du är med andra ord en riktig Cuvée Madame!

Det här är vinet för dig:

Cuvée Madame Sélection de Mademoiselle, 139 kr / nr 2203

Fransk finess i fin förpackning. Ett rosévin med lyxig touch och elegant intryck. Mycket frisk smak med inslag av smultron, färska örter, persika, röda vinbär och blodgrapefrukt. Till en romantisk dejt, skaldjuren, en somrig finmiddag eller i present till dig själv eller någon du tycker om.

Flest 2: Alltid snäppet bättre!

”Lagom”, tycker du är ett fantastiskt bra ord, fastän du varken skulle erkänna det eller lever särskilt mycket efter lagom-principen själv. Att ligga ett par snäpp över lagom, men aldrig vara vräkig, är mer din melodi. Du uppskattar kvalitet och säkra kort men känner dig spännande och crazy när du går vilse hamnar på en alternativ hippie-loppis i SoHo.

När du inte ägnar dig åt ditt mellanchefs-jobb spenderar du tid åt att gå på yoga, plantera i trädgården eller skjutsa tonårsbarnen till och från diverse aktiviteter. Du är med andra ord en riktig Petite Madame!

Det här är vinet för dig:

Petite Cuvée Madame, 109 kr / nr 78359

Detta är Cuvée Madames finstämda lillasyster! Lagom lyxig och elegant och med en frisk och bärig smak av smultron, hallon, persika och blodgrapefrukt. Mer frukt och bär än hos sin storasyster! Petite Cuvée Madame passar perfekt till en smarrig charkbricka, fräscha sommarsallader eller ihop med en ostbit och några oliver på terrassen i goda vänners lag.

Flest 3: Omöjlig att inte tycka om!

Yolo! Det är din melodi. Du är inte rädd för att testa nya saker eller smaker och lever ett kul och ganska fartfyllt liv då du prickar av grej efter grej på din bucket list. Du är en mästare på att hitta value for money och vet att dyrast långt ifrån alltid är bäst. Du tar smarta köpbeslut och ett proffs på att hitta det där lilla extra som passar till nästan allt. När du inte pluggar eller jobbar utomlands som au pair eller bartender drar du gärna ihop kompisarna till en smarrig picknick i närmsta park. Du är med andra ord en riktig Perfect Day!

Det här är vinet för dig:

Perfect Day rosé,  95 kr / nr 71770

Perfect day rosé är en riktig klassiker som passar till sommarens alla tillfällen. Vinet har en bärig och ungdomlig smak och går utmärkt ihop med en smarrig skaldjurspasta, pizza bianco eller en mixad picknick som ni dukar upp hela kompisgänget i närmsta park. Ett vin som passar till de mesta – både smaker och tillfällen!