Grönt & gott!

Grönt & lätt på grillen!

Den här veckan låter vi köttet och de feta såserna stå åt sidan, och låter vegetariskt och lättare tillbehör ha huvudrollen på grillbuffén. Häng med!

 

Grilled Halloumi Cheese, fresh figs fruit, almonds and honey

Ännu återstår mycket av sommaren, och precis som under andra årstider vill vi ogörna äta samma rätter vecka ut och vecka in – hur gott det än må vara.
Den här veckan låter vi därför köttet och de feta såserna stå åt sidan, och låter vegetariskt och lättare tillbehör ha huvudrollen på grillbuffén. Häng med!

Lyckas med grillad halloumi
Att grilla eller steka halloumi är någon av en konst. Här gäller det att våga lita på att den turkiska osttypen kommer att göra jobbet! Det vanligaste misstaget är att vi använder fett till osten för att grilla/steka den. Då flyter osten ut – OCH bränner fast. Det sämsta av två halloumivärldar. Lägg ostbitarna istället direkt på ett hett grillgaller/I en het stekpanna. När osten är klar släpper den av sig självt från ytan. Vilket den inte gör om du använder exempelvis olja till att steka eller grilla. Börja att prova med en bit.

Perfekt potatissallad med dijonvinägrett
Ett majonnäsfritt tillbehör som är galet gott och fräscht till grillade grönsaker, fisk och skaldjur!

Receptet hittar du om du KLICKAR HÄR!

Ärthummus
En härligt krämig hummus gjord på gröna ärtor. Du kan själv välja hur tjock du vill ha den i konsistensen vilket gör att det funkar utmärkt att använda såväl som smörgåspålägg och som sås till de grillade rätterna.

Receptet hittar du om du KLICKAR HÄR!

Grillad vattenmelon
Ja, du läste rätt! Det går faktiskt utmärkt att grilla vattenmelon. Gott är det också! Här har vi valt att smula en blåmögelost över innan servering. Men prova även med exempelvis fetaost eller chevré.

Receptet hittar du om du KLICKAR HÄR!

I glaset till vill vi helst ha rosé!
Här är våra sommelierers tips på tre olika roséviner i olika prisklasser med det gemensamt att de alla passar perfekt till den vegetariska och fräscha högsommargrillen!

Perfect Day Rosé, 95 kr, nr 71770 

Petite Cuvée Madame, 109 kr, nr 78359

Cuvée Madame, 139 kr, nr 2203